Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul si sarea. Presarati drojdia peste apa calda, intr-un bol micut. Amestecati pentru a se omogeniza bine. Adaugati uleiul. Turnati ingredientele lichide peste ingredientele solide.
Amestecati cu mainile, pana se amesteca bine.
Scoatei aluatul pe un blat presarat usor cu faina si framantati-l 3 min. Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei si intoarceti-l o data, pentru a se acoperi cu ulei. Acoperiti-l cu o folie de plastic si lasati-l sa creasca 1-1 ½ ore.
Framantati aluatul din nou si scoateti-l pe un blat presarat usor cu faina. Formati un rulou lung. Cu un cutit ascutit, taiati aluatul in 6 parti egale. Modelati fiecare bucata de aluat intr-o franzeluta.
Puneti fiecare franzeluta intr-o tava unsa, de 15x8 cm. Lasati-le sa creasca 30 min. Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Pre-incalziti la 180 grade c. Coaceti 3 franzelute deodata, timp de 20 minute.
Scoateti-le imediat pe un gratar.
- Cuptor cu Convectie, cu Sau Fara Halogen
(sursa: Iuliajewel)
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.