Paine Impletita Elvetiana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g de faina pentru cozonac
  • 1 ou
  • 250-300 ml de lapte
  • 1lingurita de sare
  • 1lingurita de zahar
  • 7g de drojdie uscata sau 21g de drojdie proaspata
  • 80g de unt
  • 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns

Mod de preparare

Aluatul se poate face la masina sau cu mana. Amestecam oul batut cu laptele si sarea. Amestecam faina cu zaharul si cu drojdia, daca folosim drojdie proaspata, luati un pic din cantitatea de lapte si dizolvati drojdia in el.

In masina de paine depunem mai intai lichidele si apoi faina cu zaharul si drojdia. Lansam programul normal, lasam la odihna 1 ora la loc caldut.

Impartim aluatul in doua suluri, aproxim. 60 cm si le impletim dupa imagine. Asezam pe tava si lasam inca 30 de minute, ungem cu ou si infurnam in cuptorul rece la 220 grade C timp de 30-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Mixt de peste prajit in tuci

Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....

Mixt de peste prajit in tuci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.