Paine Impletita Elvetiana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g de faina pentru cozonac
  • 1 ou
  • 250-300 ml de lapte
  • 1lingurita de sare
  • 1lingurita de zahar
  • 7g de drojdie uscata sau 21g de drojdie proaspata
  • 80g de unt
  • 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns

Mod de preparare

Aluatul se poate face la masina sau cu mana. Amestecam oul batut cu laptele si sarea. Amestecam faina cu zaharul si cu drojdia, daca folosim drojdie proaspata, luati un pic din cantitatea de lapte si dizolvati drojdia in el.

In masina de paine depunem mai intai lichidele si apoi faina cu zaharul si drojdia. Lansam programul normal, lasam la odihna 1 ora la loc caldut.

Impartim aluatul in doua suluri, aproxim. 60 cm si le impletim dupa imagine. Asezam pe tava si lasam inca 30 de minute, ungem cu ou si infurnam in cuptorul rece la 220 grade C timp de 30-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj