Paine Greceasca cu Oregano si Masline

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 675 gr faina alba
  • 2 lingurite sare
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 350 ml apa calduta
  • 5 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri de oregano proaspat
  • 175 gr de masline negre fara samburi
  • taiate bucati

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi, dar se poate folosi deindata. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii, se adauga restul de apa, sarea si uleiul de masline. Se amesteca pana obtineti un aluat moale.

Rasturnati aluatul pe o masa pe care ati presarat faina si framantati 8-10 minute. Se pune aluatul intr-un vas si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la cald sa creasca cam o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat peste noapte.

Punem iar aluatul pe suprafata de lucru si intindem o foaie pe care asezam bucatile de masline negre.
Se adauga si oregano si se impatureste usor. Se formeaza painicile si se pun in tava.

Am facut si doua fasii pe care le-am rasucit si le-am pus aproape de capete, dar nu prea s-au observat.
Se lasa tava acoperita deoparte cam 45 de minute apoi se da la cuptorul preincalzit la 220 c si se coc 35-40 de minute pana sunt rumenite sau pana suna a gol cand sunt batute pe spate.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Milkshake cu zmeura si banana

Astazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...

Milkshake cu zmeura si banana
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj