Paine Graham

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ~ 450 g faina graham
  • ~ 290 ml apa calduta
  • ~ 2 linguri ulei de masline
  • ~ o lingurita sare
  • ~ o lingurita zahar
  • ~ un pliculet drojdie uscata (7 g)

Mod de preparare

Am pus ingredientele la framantat si dospit in masina de paine astfel: mai intai apa, apoi uleiul, faina se amesteca cu zaharul si sarea se adauga peste lichide in masina, iar deasupra fainii punem pliculetul de drojdie. La mine acest program dureaza 1h jumatate.

Dupa terminarea programului la masina de paine scoatem aluatul si pe masa de lucru unsa cu putin ulei intindem o foaie cu sucitorul, apoi rulam foaia si o punem in tava in care am pus hartie de copt. Crestam aluatul cu ajutorul unui cutit si il mai lasam putin la crescut, apoi il bagam in cuptor la 230 grade timp de 20 minute. . . depinde de cuptor.

Scoatem painea din tava si deasupra punem un prosop de bucatarie pana la racire.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor

Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj