Paine Dulce cu Gem

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 90 g margarina
  • 1 ou
  • 20 g drojdie
  • coaja de lamaie
  • un pic de sare
  • 60 g zahar
  • 550 faina
  • gem dupa preferinta

Mod de preparare

Este un dulce usor de facut si delicios are gustul de cornuri cu gem.

Se cerne faina intr-un castron.

Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, se amesteca bine si se adauga peste faina. Se amesteca aluatul, dupa care se pune oul, coaja de lamaie si sarea. Se omogenizeaza aluatul si se adauga margarina de preferat la cutie, se framanta un aluat elastic ca la cozonac.

Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa care se imparte in 3 parti, se intinde aluatul dreptunghiular si se pune gemul. Se ruleaza toate partile,

Dupa care se impleteste si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la crescut o ora. Cand a crescut se unge cu galbenus batut cu un pic de lapte si se pudreaza cu zahar brun.
Se coace la 180 grade pentru 20 min.

Delicioasa se poate face cu orice umplutura nuca, branza, stafide, rahat...

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti