Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul. Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.
Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul fainii, adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea.
Amestecam ingredientele uscate si din nou facem o mica adancitura, unde turnam uleiul,apa cu drojdia si zaharul care a fermentat putin. Framantam bine, aproximativ 10 minute, pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini.
In functie de tipul fainii, poate mai trebuie adaugata apa.
Aluatul astfel obtinut, il asezam intr-o forma de copt, eu am folosit o tarta de tort de 25 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos, la loc caldut, fara curenti de aer (cam 30 minute). Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului, se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.
Coacem painea in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30 minute.
Cand o scoatem din cuptor, trebuie sa o acoperim cu un prosop, iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja.
De mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte...
Desert prajitura RaffaelloEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj