Paine cu Schinduf, Egipteana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -450 g faina (mai sanatoasa este cea integrala)
  • -1 lingurita seminte de schinduf
  • -1 lingura rasa cu sare
  • -apa

Mod de preparare

Cerneti faina cu sare pe masa de lucru sau intr-un vas. Faceti la mijloc o gropita, adaugati semintele de schinduf, rasnite cu masina de macinat electrica si cateva linguri de apa. Framantati adaugand apa treptat, pana se obtine un aluat omogen si elastic. Formati o bila, presarati-o cu putina faina, acoperiti-o cu un prosop uscat si lasati-o sa se odihneasca 30 min.

Impartiti aluatul in 10-12 bucati egale pe care le modelati sub forma de discuri subtiri. Eu am intins o foaie de aluat, apoi am taiat rotunduri. Puneti-le pe un prosop uscat, presarati-le cu putina faina si impaturiti-le in jumatate. Acoperiti-le cu un alt prosop uscat si lasati-le sa mai stea 30 min.

Intre timp, tapetati tavile cu hartie de copt si incalziti cuptorul.
Despaturiti discurile de aluat, scuturati-le de surplusul de faina si asezati-le in tava.

Dati la cuptorul incins pentru 8-10 min, la temperatura de 220 grade, pana se rumenesc frumos, dar sa nu se arda. La jumatatea intervalului, intoarceti-le repede si dati tava din nou, la cuptor.

Serviti-o cu o supa fierbinte sau daca va face place, rontaiti-o!


Va propun o paine egipteana, cu seminte de schinduf, asa cum o pregateau ei, cu mii de ani inainte. Difera doar modul de coacere.
Aceasta paine, pe langa beneficiile medicale ale schindufului, are avantajul de a fi foarte hranitoare si se poate pastra timp indelungat.

Are aspectul unei mini-lipii, dar este uscata, crocant-sfaramicioasa la rupere si aromata. Parca imi imaginez pelerinii egipteni care isi puneau astfel de paini in desaga pentru o calatorie foarte lunga.

Schinduful este o planta a carei puteri tamaduitoare au fost cunoscute inca de acum 6000 de ani, iar semintele ei, erau utilizate pe post de condiment.

Daca despre salvie, se spune ca este o planta salvatoare a vietii, veti fi placut surprinsi sa constatati ca schinduful este uluitor.
Puteti citi in "Ghidul alimentelor" de pe site-ul nostru, despre bolile grave ale omenirii pe care le poate trata schinduful.
Nu ratati ocazia de a rasfoi ghidul, de a fi bine informati si a actiona in consecinta, in folosul vostru!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Aveam niște mere care începuseră să se înmoaie și m-am gândit să pregătesc o prajitură. A ieșit un...

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj