- Se pun intr-un bol mare faina proaspat cernuta, zaharul pudra, untul, drojdia si sarea (drojdia si sarea nu sunt ”prietene” si din acest motiv se vor aseza la distanta una de alta - sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga treptat lichidul (apa si lapte), amestecand ingredientele cu mana, pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata.
- Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru infainata in prealabil si se framanta cu mainile (aproximativ 5 minute) pana la obtinerea unui aluat moale, nelipicios si usor de modelat. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere.
- Se acopera aluatul cu un bol suficient de mare si se lasa la dospit timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald, ferit de curent.
- Se framanta aluatul putin pe suprafata de lucru. Se adauga migdalele maruntite si se in corporeaza in aluat. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere.
- Se aplatizeaza aluatul cu palmele. Se presara la suprafata fulgii de migdale.
- Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald, ferit de curent.
- Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie pentru copt.
- Se incalzeste cuptorul la 220 C.
- Aluatul se coace timp de 20 - 25 minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Bunatati pentru Craciun Am pregătit împreună cu fetele mele aceste fursecuri, pentru Craciun . În...
Desert fursecuri cu ciocolataPentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.
Inghetata de lapteInghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa