Paine cu Lapte Covasit

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 g faina de grau alba (fara agenti de crestere)
  • 120 g faina de grau neagra
  • 1/2 cana fulgi de ovaz
  • 1/4 cana tarate de grau
  • 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 60 g unt rece taiat in bucati
  • 330 ml lapte covasit
  • ulei de masline

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Intr-un robot de bucatarie amestecati faina alba si neagra, bicarbonatul de sodiu, taratele de grau, fulgi de ovaz, sare si bucatile de unt. Pulsati aproximativ 10 secunde pana cand untul este incorporat.

Puneti acest mix intr-un bol, adaugati laptele covasit si cu o furculita amestecati bine pana obtineti aluat lipicios. Intr-o tava de chec ungeti cu putin ulei de masline, presarati putina faina ca toate partile sa fie acoperite apoi cu o spatula puneti aluatul dupa forma acesteia.

Cu un cutit taiati pe mijloc dintr-un capat in celalalt aproximativ 1 cm. Coaceti 30 minute sau pana cand o scobitoare iese curata si painea are o crusta aurie. Lasati sa se raceasca pe o gratar inainte de a servi.

*Fainele se pot amesteca si cu telul, iar untul incorporat bine cu mana.
Imi place aceasta paine la micul dejun cu somon afumat si omleta, unt si dulceata sau cu supa crema.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.