Paine cu Faina Integrala de Grau si Seminte de In

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 360 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 120 g faina integrala de grau
  • - 330 - 340 ml apa calduta
  • - 10 g sare de mare fin macinata
  • - 60 ml ulei de masline
  • - 8,4 g drojdie uscata
  • - 1 lingurita cu seminte de in

Mod de preparare

- Faina alba tip 000 se amesteca intr-un bol cu faina integrala de grau (alegeti un bol cu diametru mare deoarece in acest bol urmeaza sa incepeti framantarea aluatului).
- Se adauga in bol sarea, drojdia, semintele de in, uleiul de masline, astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).

- Se adauga apa treptat si se amesteca ingredientele cu mainile pana intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata. Se formeaza in scurt timp un aluat moale, usor de modelat, lipicios la inceput (daca credeti ca este necesar puteti sa mai adaugati faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut).

- Dupa ce intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata, aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 7 minute.

- Se lasa aluatul la dospit, acoperit cu un bol, timp de o ora intr-o incapere calduta, ferit de curent.
- Se unge cu ulei o tava mare sau se tapeteaza tava cu hartie pentru copt / folie antiaderente pentru copt.

- Se pune aluatul din nou pe suprafata de lucru infainata in prealabil, se framanta putin si se modeleaza cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.

- Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un bol si se lasa sa creasca in tava timp de aproximativ 1 ora (eu am lasat aluatul sa creasca in aceasta etapa timp de aproximativ 40 de minute - dupa aceasta perioada de timp aluatul se lipea de peretii bolului si am fost nevoita sa il pun in cuptor ceva mai repede decat am estimat).

- Se incalzeste cuptorul la 230 grade c.
- Se presara putina faina la suprafata aluatului.
- Se taia suprafata aluatului dupa preferinta.

- Se coace aluatul timp de aproximativ 35 de minute in cuptorul preincalzit.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Mac and Cheese- macaroane cu branza in stil american

Buna! Am revenit pe site dupa mult timp, cu prima mea reteta video. Tind sa evoluez in ceea ce priveste montaj/sunet, si sunt...

Mac and Cheese- macaroane cu branza in stil american
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata