Paine cu Faina Integrala de Grau si Faina de Secara

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 450 g faina integrala de grau
  • - 50 g faina de secara
  • - 10 g sare de mare fin macinata
  • - 7 g drojdie uscata sau echivalentul in drojdie proaspata
  • - 60 ml ulei de masline
  • - 360 ml apa calduta

Mod de preparare

- Faina integrala de grau, faina de secara, sarea, drojdia uscata si uleiul se pun intr-un bol cu diametru mare (sarea se aseaza la distanta de drojdie deoarece o inactiveaza).

- Treptat se adauga apa (este posibil ca pe parcursul framantarii aluatului sa aveti nevoie de o cantitate mai mica sau mai mare de apa) si se framanta amestecul cu mainile pana in momentul in care se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului este incorporata.

- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se framantacu mainile timp de 5-7 minute (este posibil ca pe parcursul acestui timp de lucru sa aveti nevoie suplimentara de faina).
- Se lasa aluatul la dospit timp de o ora, intr-o camera calduta, acoperit si ferit de curent de aer.

- Se pune din nou aluatul pe suprafata de lucru si se framanta putin. Se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca forma unei sfere.
- Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.

- Se pune aluatul in tava si se acopera cu un bol sau un prosop de bucatarie. Se lasa aluatul sa dospeasca in tava timp de o ora.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.

- Se adauga faina la suprafata aluatului.
- Se cresteaza suprafata aluatului dupa preferinta.

- Se coace aluatul timp de 30 - 35 de minute.
- Painea coapta se raceste pe un gratar.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele de orez umplute cu pui si ardei

Sper ca va mai amintiti de provocarea misterioasa a acestei luni pentru ca am pregatit si eu ceva bun bun! Se...

Chiftele de orez umplute cu pui si ardei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj