- Faina integrala de grau, faina de secara, sarea, drojdia uscata si uleiul se pun intr-un bol cu diametru mare (sarea se aseaza la distanta de drojdie deoarece o inactiveaza).
- Treptat se adauga apa (este posibil ca pe parcursul framantarii aluatului sa aveti nevoie de o cantitate mai mica sau mai mare de apa) si se framanta amestecul cu mainile pana in momentul in care se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului este incorporata.
- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se framantacu mainile timp de 5-7 minute (este posibil ca pe parcursul acestui timp de lucru sa aveti nevoie suplimentara de faina).
- Se lasa aluatul la dospit timp de o ora, intr-o camera calduta, acoperit si ferit de curent de aer.
- Se pune din nou aluatul pe suprafata de lucru si se framanta putin. Se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca forma unei sfere.
- Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
- Se pune aluatul in tava si se acopera cu un bol sau un prosop de bucatarie. Se lasa aluatul sa dospeasca in tava timp de o ora.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.
- Se adauga faina la suprafata aluatului.
- Se cresteaza suprafata aluatului dupa preferinta.
- Se coace aluatul timp de 30 - 35 de minute.
- Painea coapta se raceste pe un gratar.
Sper ca va mai amintiti de provocarea misterioasa a acestei luni pentru ca am pregatit si eu ceva bun bun! Se...
Chiftele de orez umplute cu pui si ardeiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj