Se cerne făina.
Într-un castron, se amestecă făina cu razătura de cartofi şi se frământa bine cu degetele.
Se adaugă uleiul, sare şi drojdia uscată şi se toarnă apă puţin câte puţin amestecând mereu până se încorporează toată şi se obţine un aluat lipicios.
Se răstoarnă pe blatul pudrat cu făină şi se frămâtă cam 10 minute, adăugând câte puţină făină de câte ori este nevoie pentru a nu se lipi.
Se pune aluatul frământat într-un bol uns cu ulei şi se acoperă cu folie.
Se lasă la crescut timp de o oră.
După ce timpul a expirat, se întinde pe masa înfăinată, se aplatizează cu degetele, după care se rulează şi i se dă forma rotundă sau de franzelă.
Se pune într-o tavă pudrată cu făină şi se mai lasă la crescut până îşi dublează volumul.
Se coace la 200 grade C, pentru 30-40 de minute.
A doua zi, se taie perfect în felii.
Poftă bună!
Inghetata de cafea este una din inghetatele care m-a cucerit cel mai mult! Este the best! 💕
Inghetata de cafeaPentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.
Inghetata de lapteInghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa