Paine cu cartofi

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 500 g cartofi fierţi în coajă şi raşi fin
  • 200 m apă călduţă
  • 2 lg de ulei
  • 1 linguriţă sare ( eu aş pune 2)
  • 10 g drojdie uscată

Mod de preparare

Se cerne făina.

Într-un castron, se amestecă făina cu razătura de cartofi şi se frământa bine cu degetele.

Se adaugă uleiul, sare şi drojdia uscată şi se toarnă apă puţin câte puţin amestecând mereu până se încorporează toată şi se obţine un aluat lipicios.

Se răstoarnă pe blatul pudrat cu făină şi se frămâtă cam 10 minute, adăugând câte puţină făină de câte ori este nevoie pentru a nu se lipi.

Se pune aluatul frământat într-un bol uns cu ulei şi se acoperă cu folie.

Se lasă la crescut timp de o oră.

După ce timpul a expirat, se întinde pe masa înfăinată, se aplatizează cu degetele, după care se rulează şi i se dă forma rotundă sau de franzelă.

Se pune într-o tavă pudrată cu făină şi se mai lasă la crescut până îşi dublează volumul.

Se coace la 200 grade C, pentru 30-40 de minute.

A doua zi, se taie perfect în felii.

Poftă bună!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...