Paine cu bere

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 180 g faina integrala de grau
  • - 220 g faina alba de grau (eu am folosit BL-55 dar este preferabil sa folositi faina tip 650) proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru & tapetarea tavii
  • - 15 g sare fin macinata
  • - 7 g drojdie uscata
  • - 30 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 230 ml bere de calitate superioara la temperatura camerei (25 grade C)
  • - 1 lingura cu ulei de floarea soarelui pentru pensularea tavii si foliei alimentare

Mod de preparare

- Se pun intr-un bol mare faina integrala, faina alba, sarea, drojdia (drojdia se aseaza la distanta de sare) si untul.
- Se adauga berea treptat si se framanta cu mana pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata.
- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil.
- Se framanta aluatul timp de 7-10 minute (la final se obtine un aluat moale, cu suprafata fina, nelipicios).
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca la temperatura camerei timp de 2-3 ore (P.H. recomanda ca aluatul sa dospeasca timp de o ora).
- Se pensuleaza tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
- Se framanta putin aluatul pe suprafata de lucru, se modeleaza conferindu-i o forma alungita si se aseaza in tava pregatita anterior. Se acopera tava cu folie alimentara pensulata in prealabil cu ulei.
- Se lasa aluatul sa dospeasca la temperatura camerei timp de 2-3 ore (P.H. recomanda ca aluatul sa dospeasca timp de o ora).
- Se taie suprafata aluatului dupa preferinta (suprafata aluatului se poate taia si inainte de dospire).
- Se coace aluatul in cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, timp de 30 minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
- Painea se feliaza numai dupa racire.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura