- Se pun intr-un bol mare faina integrala, faina alba, sarea, drojdia (drojdia se aseaza la distanta de sare) si untul.
- Se adauga berea treptat si se framanta cu mana pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata.
- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil.
- Se framanta aluatul timp de 7-10 minute (la final se obtine un aluat moale, cu suprafata fina, nelipicios).
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca la temperatura camerei timp de 2-3 ore (P.H. recomanda ca aluatul sa dospeasca timp de o ora).
- Se pensuleaza tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
- Se framanta putin aluatul pe suprafata de lucru, se modeleaza conferindu-i o forma alungita si se aseaza in tava pregatita anterior. Se acopera tava cu folie alimentara pensulata in prealabil cu ulei.
- Se lasa aluatul sa dospeasca la temperatura camerei timp de 2-3 ore (P.H. recomanda ca aluatul sa dospeasca timp de o ora).
- Se taie suprafata aluatului dupa preferinta (suprafata aluatului se poate taia si inainte de dospire).
- Se coace aluatul in cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, timp de 30 minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
- Painea se feliaza numai dupa racire.
De aici am preluat aceasta reteta. Au fost tare bune briosele, iar eu am adaugat si ciocolata in interior.
Desert briose de vanilie cu ciocolata in interiorO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura