Mucenici (Sfintisori)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani cu apa plata
  • 1 cana ulei vegetal
  • 1 cana zahar tos
  • coaja si sucul unei lamai
  • coaja si sucul unei jumatati de portocala
  • 25 gr drojdie de bere - proaspata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • un varf de cutit de sofran
  • un baton de vanilie
  • faina aprox 1kg
  • Pentru umplut:
  • nuca macinata,
  • coaja de portocala,
  • suc de portocala,
  • zahar vanilat,
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Se face un aluat din toate ingredientele la care se adauga faina pana se obtine un aluat bun de framantat.

Se pune la crescut, acoperit cu un servet din panza, intr-un loc caldut, pana cand isi tripleaza volumul apoi, aluatul se imparte in 40 de bucati egale.

Din fiecare bucata se intinde o foaie dreptunghiulara (aprox 25/10cm) pe care se pune la un capat, nuca amestecata cu aromele si zaharul.

Se ruleaza foaia cu umplutura in interior, formandu-se un sul.
Se unesc capetele acestuia si se formeaza un covrig, care se rasuceste rezultand un 8.

Se pun 8-urile in tava imbracata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut in tava aprox 1/2 ora.
Se ung cu ulei si se pun la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 20 de minute.


Mucenicii calzi se ung de doua ori cu miere de albine si se presara cu nuca macinata amestecata cu zahar vanilat si cu scortisoara.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone

Azi, Costel ii spunea unei verisoare, la telefon, ca el nu are tort de ziua lui si ca i-a facut nevasta doar inghetata ( cam...

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj