Mini-Cornuri cu nuca si cacao

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 200-250 ml lapte
  • un praf de sare
  • 50 g unt sau margarina
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 albus de ou
  • esenta de rom
  • lapte fierbinte ( in fuctie de consistenta)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru aluat:

Drojdia o amestecam cu zaharul pana devine o pasta.

Laptele il incalzim usor si peste punem zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie;

Intr-un bol, punem faina cu praful de sare, trecute printr-o sita, peste aceasta punem pasta de drojdie, laptele dulce si ouale. Incepem sa framantam usor pana omogenizam toate ingredientele, peste aluat turnam putin cate putin din untul topit si framantam pana il incorporam bine si pe acesta. Aluatul este gata cand nu se mai lipeste de maini si este usor elastic. Lasam la crescut, pana isi dubleaza volumul acoperit cu folie de plastic.

Intre timp, ne ocupam de umplutura:

Nuca macinata, zaharul si cacaua le amestecam intr-un bol. Separat batem albusul spuma si turnam ingredientele din bol in albus, amestecam bine, bine, punem si esenta de rom si la sfarsit, turnam laptele fierbinte in functie de cat de moale sau tare vreti sa va iasa compozitia.

Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in 3 si fiecare bila am intins-o in foaie rotunda, le-am taiat prima data in 4, apoi in 8 tringhiuri pe diagonala.

La fiecare triunghi, am pus cate o lingurita de umplutura la baza si am rulat usor pana la varf formand un mini-corn.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam cca. 15 minute sa mai creasca. Le ungem cu galbenusul de ou si laptele si dam la cuptor pana sunt rumenite frumos.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos

S-a deschis sezonul căpșunilor, așa că nu puteam rata acest desert delicios! 😉 P.S. Am și eu un ghiveci cu căpșuni...

Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj