Minciunele

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 pahar lapte batut
  • o priza de sare
  • o lingura zahar vanilat
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • aprox 700 gr faina 650
  • ulei pentru prajit
  • zahar cu aroma de vanilie pentru pudrat

Mod de preparare

Amestecam toate ingredientele intr-un vas.

Adaugam faina pana cand obtinem un aluat asemanator celui pentru paine, care se framanta bine 15 minute.

Se acopera castronul cu un servet si se lasa pe masa din bucatarie sa se odihneasca, timp de 30 de minute.

Intindem o foaie de 3-4 mm grosime, din care taiem fasii lungi de 8-10 cm. si late de 3-4 cm.

Prajim in ulei incins, la foc potrivit.

Se intorc pe ambele parti ca sa devina rumene.

Se scot pe prosoape de hartie, cu ajutorul unei liguri cu gauri.

Calde se pudreaza cu zahar vanilat.
Pofta buna!

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.