Melci cu ciocolata

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 1 kg faina
  • 200 g zahar
  • 15 g drojdie uscata
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 150 ml ulei
  • crema de ciocolata
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Incalzim putin laptele. Punem zaharul in lapte si amestecam pana se topeste. Adaugam si drojdia si omogenizam bine.

Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in faina, adaugam ouale mixate si laptele, amestecand putin cate putin din faina. Amestecam bine, apoi framantam putin, adaugand uleiul. Framantam, pana aluatul inghite tot uleiul. Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa creasca, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, rupem bucatele din aluat, le intindem in foaie subtire, punem crema de ciocolata rulam. Formam spirale pe care le asezam in tava cu hartie de copt. Ungem fiecare spirala cu ou batut si introducem tava in cuptorul incins, pana se rumenesc.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti cu miere si scortisoara

Au fost foarte buni acesti biscuiti, iar pentru reteta m-am inspirat de aici. Daca vreti sa ii stampilati asa cum am facut eu...

Biscuiti cu miere si scortisoara
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj