Impletitura cu rahat

Portii
12
Timp pregatire
200 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 500-550 g faina alba
  • • 3 oua medii
  • • 150 ml lapte
  • • 50 g smantana
  • • 70 g unt topit
  • • 50 g zahar
  • • 1 plic de drojdie Dr. Oetker 7g
  • • 1 plic de zahar Bourbon Dr. Oetker
  • • 1 plic de Vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • • 1 lamaie
  • • ½ lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • • 300 g rahat
  • Pentru uns
  • • 1 ou
  • • sirop de zahar

Mod de preparare

Toate ingredintele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se cerne faina.
Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana devin cremoase.
Se adauga laptele, smatana, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie si zaharul vanilat, drojdia, apoi faina si o jumatate de lingurita de sare. Se amesteca apoi toate, se plamadeste aluatul. Dupa ce aluatul s-a legat, adaugati treptat untul topit si continuati sa framantati, pana obtineti un aluat elastic. Dureaza 15-20 de minute.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si il puneti la frigider pentru circa 2 ore.
Aluatul dospit la rece, se modeleaza mai usor si creste mai frumos in cuptor.
Pudrati cu faina planseta de lucru. Intindeti o foaie dreptunghiulara si apoi cu un cutit bine ascutit, taiati cam 30-33 de suvite, de la jumatatea foii in jos. ( ca in imagine).
Pe jumatatea ramasa intreaga, asezam bucatele de rahat. Suvitele le impletim cate trei si o sa rezulte 10-11 buc impletite.
Daca la capete e mai stramba foaia sau mai ramane putin, o indeparatam.
Rulam foia pe care am pus rahat si apoi trecem impletiturile peste ea.
Formam un cerc si ii lipim capetele. Daca nu s-a lipit prea frumos, punem deasupra o frunza de stejar facuta din capetele de la aluat.
Il punem in tava, pe hartie de copt, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca timp de 50-60 de minute.
Ungem impletitura cu ou batut si dam la cuptor. Se coace in 25-30 de minute. Cand scoatem impletitura din cuptor, o ungem cu sirop de zahar pentru un aspect lucios.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz

Reteta romaneasca

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj