Pentru ca tot este sezonul Postului, am propus o reteta de gogosi de post. Se amesteca faina cu apa de izvor si drojdia intr-un bol. Pentru inceput, drojdia se inmoaie in putina apa calduta si se amesteca cu restul ingredientelor. Se adauga si putina sare in aluat si se framanta bine.
Pe urma, se pune bolul langa soba, sa creasca frumos.
Se lasa cca. 1 ora si ceva la crescut. Dupa ce a crescut, se intinde aluatul cu sucitorul si se fac gogosi cu forma de cana. Aceste gogosele se mai lasa la odihnit pe masa, inca vreo 10, 15 minute ca sa creasca frumos cand se pun la prajit.
Se pot face si placintele din aluatul de gogosele, dar pentru asta trebuie sa dublati ingredientele.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.