Franzela cu Lapte si Chimion

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 ge drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura cu sare
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Laptele caldut se amesteca cu drojdia si cu zaharul. Faina se amesteca cu sarea si se face un loc in mijlocul fainii. Se toarna compozitia de drojdie peste, se adauga uleiul si se framanta usor pana ce aluatul nu se mai prinde de marginile vasului.

Se lasa sa se odihneasca 50 de minute. Se modeleaza apoi aluatul in doau franzelute. Se tapeaza cu hartie de copt tava, se aseaza franzeleutele, se ung cu ou si se preasar cu chimion. Se dau la cuptoul incins la `180 timp de 35-40 minute.
Se servesc calde cu unt!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.