Focaccia

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aceasta reteta se poate face si numai cu faina de grau neagra cantitatea necesara fiind 600 g (5 cani)
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura drojdie granulata
  • 500 ml apa calda (2 cani, temp aprox de 40c)
  • 1 lingura sare de mare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 375 g faina de grau alba (3 cani)
  • 240 g faina de grau neagra (2 cani)
  • 2 cepe verzi sau 1/2 ceapa uscata
  • taiate marunt
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1/2 lingura salvie (si/sau rozmarin)
  • 1/4 cana Parmegiano Reggiano (optional)
  • 1 lingurita sare de mare (deasupra aluatului)
  • extra 1-2 cepe verzi sau 1/2 uscata (optional)

Mod de preparare

Intr-un bol se dizolva mierea in apa calda apoi se adauga drojdia. Se amesteca putin si se lasa 5 minute sau pana cand drojdia incepe sa se moaie si se formeaza spuma deasupra. Se adauga 1 lingura de sare, 1 lingura ulei de masline.

Intr-un bol mai mare se adauga faina, cele 2 cepe verzi, amestecati si adaugati apa cu drojdia apoi formati intr-un aluat. Pe o suprafata acoperita bine cu faina framantati pana cand aceasta este moale si elastica, aprox 5 minute.

Intr-un bol puneti putin ulei de masline (aprox 1 lingura) si aluatul. Acesta trebuie sa fie acoperit pe toata partile cu uleiul respectiv. Se acopera si se lasa intr-un loc cald timp de 30 minute. Preincalzeste cuptorul la 200 c (gaz 6).

Intr-o tava unsa cu ulei de masline se intinde aluatul si apasati cu varful degetul sa faceti niste mici canale. Imprastiati oregano, salvie, sarea, ceapa extra si 3 linguri de ulei de masline. Lasati sa mai creasca 10 minute.

Se coace timp de 20 minute. Cand scoateti adaugati parmezanul si lasati sa se raceasca pe un gratar. Eu am pus parmezanul inainte de a se coace dar recomand cand se scoate.
Folosesc focaccia in special pentru sandwich. Exemplu, somon afumat sau ton cu maioneza cu putin suc de lamaie, ceapa verde, ridichi si spanac sau salata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Am pregatit aceste cornuri simple, dar tare bune si aromate de la dulceata de gogonele. 

Desert cornuri cu dulceata de gogonele
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj