Focaccia

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat
  • faina neagra 500 gr
  • drojdie 25 gr
  • apa calduta 250 ml
  • 50 ml ulei masline
  • sare 1/2 lingurita
  • zahar 1 lg
  • umplutura si decor:
  • masline fara samburi 100 gr
  • ceapa rosie 2 buc
  • cascaval ras 150gr
  • rozmarin 2 crengute
  • 50 ml ulei masline
  • rosii cherry

Mod de preparare

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea, peste ia am turnat drojdia dizolvata cu zaharul si putin cate putin apa calduta. Aluatul rezultat l-am framantat cu uleiul de masline. Dupa ce a stat 30 min la crescut l-am impartit in doua.

Prima bucata am intins-o in tava unsa cu ulei de masline peste care am adaugat umplutura formata din bucati de masline cascaval ras si rondele de ceapa rosie. A doua bucata am intins-o usor si am asezat-o peste umplutura. Deasupra am asezat rondele de ceapa, bucati de masline, rosii si rozmarin si am stropit cu ulei de masline.

Se lasa 10 min la crescut dupa care se tine la cuptor 30 min. Se serveste rece

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.