Drob de Post in Pachetele

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 450 gr margarina
  • 175 ml apa
  • 1 1/2 lingura otet
  • 1 lingura sare
  • faina cat cuprinde
  • Ingrediente umplutura:
  • 500 gr urzici
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi leurda
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • 250 gr ciuperci champignon micute
  • 5 cartofi
  • 200 gr soia granule
  • un plic condiment pentru drob
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper si vegeta se pun dupa gust

Mod de preparare

Mod preparare aluat:
Margarina se amesteca cu apa, sarea si otetul, dupa care se pune treptat faina pana se obtine un aluat destul de tare. Aluatul format se framanta aproximativ 30 de minute, dupa care se pune la frigider pana cand se prepara compozitia de drobul.

Mod preparare drob:
Urzicile se spala bine dupa care se pun la fiert. Cand acestea au fiert se lasa putin la racit dupa care taie marunt.

Granulele de soia se fierb circa 30 de minute, dupa care se pun la scurs.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei impreuna cu ciupercutele taiate in patru. Leurda se taie si ea marunt si se adauga peste ceapa si ciuperci. Cand s-au patruns putin legumele din tigaie se adauga urzicile, se mai lasa putin si se opreste focul.

Patrunjelul si mararul se taie marunt si se adauga peste compozitia din tigaie. Tot acum se adauga si soia scursa bine.

Cartofii se curata, se fierb intregi, dupa care se zdropesc la fel ca la piure. Peste cartofi se adauga compozitia din tigaie, se omogenizeaza bine, dupa care se condimenteaza cu: condimentul de drob, sare, vegeta si piper. Sarea, piperul si vegeta se pun dupa gust!

Aluatul se intinde cu sucitorul, dupa care se formeaza patratele mai mari de aproximativ 12 cm. Se adauga compozitie in mijlocul patratului, dupa care se unesc colturile patratului precum la un plic. Colturile nu vor sta fixe, vor aluneca usor!

Pachetelele se aseaza pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Acestea se aseaza unul lipit de altul, pentru a nu se desprinde.

Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana cand se rumenesc usor.
Din compozia pe care am facut-o au rezultat doua tavi;)

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu crema de capsuni

Rulada cu crema de capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj