Crescentine - Reteta Tipica Bolonieza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • reteta pentru cca 12 persoane
  • 1 kg faina alba (o faina de griu macinata fin ca cea pe care o folositi la prajituri dar merge si una folosita la piine)
  • 30 gr sare (soacra mea a modificat in 20 gr)
  • 100 gr ulei de floarea soarelui/ porumb/soia
  • 50 gr drojdie de bere proaspata pe care o dizolvam in 1-2 linguri de lapte
  • cca 400 gr lapte (depinde de faina cit este de umeda sau de uscata dc trebuie mai putin sau mai mult)

Mod de preparare

Se framinta un aluat (ca o plastilina) matasos si elastic si fara sa lasam sa dospeasca intindem o foaie 2-3 mm apoi taiem in bucati fara o forma regulara ceva in stil dreptunghi, adica mai mult lungi.

Se pune ulei in tigaie de cca 4-5 cm si abia cind este foarte incins punem cu grija, pe rind bucatile la prajit, se vor umfla imediat si cum devin usor aurii le intoarcem si pe cealalta fata si le mai lasam citeva secunde apoi se scot cu paleta de sirma si le punem intr-o tava tapetata cu hirtie care absoarbe (pentru prajeli)

Se pastreaza la cald in timp ce se prajesc toate. Eu tineam tava in cuptorul pe care il incalzisem citeva minute si stinsesem focul inainte sa introduc tava, deci era caldut.

Se servesc cu mezeluri: salam (ideal ar fi cel Milano care seamana cu cel de Sibiu) , cu prosciutto cruddo ...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miere

Un sandwich pe care obisnuiam sa-l fac cu branza de capra inainte - asta pana cand am descoperit ca este mult mai gustos cu...

Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miere
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj