Cozonac la Masina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingredientele se pun in masina de piine in ordinea in care sint scrise:
  • 250 ml lapte rece
  • 1 lingurita de sare (eu pun mai putin)
  • 125 gr unt moale( nu topit)
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 650 gr faina (asa zice reteta dar aici cantitatea difera de la masina la masina si de la faina la faina Mie de exemplu imi trebuie 800 gr faina aici
  • 150gr zahar
  • coaja de la o lamiie si portocala
  • 3 lingurite de drojdie uscata

Mod de preparare

Se porneste masina de piine la programul de aluat. Dupa ce s-a terminat programul se verifica daca aluatul este bun, daca este moale se mai pune faina si se da din nou la programul de aluat /framintat. Eu de regula putin aluatul la framintat de doua ori.

Se lasa in masina la dospit, cind a ajuns aproape de marginea cuvei masinii, se scoate masina din priza si se pune aluatul pe masa acoperita cu ulei si se lucreaza. Nu se mai framinta. Se portioneaza dupa dorinta si se umple tot dupa dorinta. Eu l-am umplut cu mac (l-am facut gen baigli) si l-am impletit apoi, l-am pus in tava rotunda si l-am copt.

O alta parte am umplut-o cu gem de caise amestecat cu nuca macinata, am rulat, am taiat felii cam de trei cm, le-am dat prin putin ulei, le-am tavalit prin nuca si le-am asezat intr-o farfurie una linga alta, cu taietura in sus. Le-am copt ca si pe cozonac

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj