Covrigi cu Sare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 480 gr faina alba de calitate
  • 10 gr drojdie
  • jumatate de lingurita de sare sau ceva mai mult (eu am pus o lingurita)
  • 1 lingura de sare pentru stropit
  • 50 gr faina pentru stropit
  • 100 ml apa pentru stropit
  • 300 ml apa pentru aluat (se poate sa varieze cantitatea, sa fie mai mult sau mai putin)

Mod de preparare

Se framanta bine un aluat din faina cernuta, drojdia inmuiata in putina apa calduta si sarea dizolvata in apa prevazuta in reteta. Cand am obtinut un aluat moale, matasos, lasam la dospit circa jumatate de ora dupa care punem pe o planseta infainata, mai framantam cateva secunde dupa care impartim aluatul in bucati egale (forma de bila ceva mai mica).

Din fiecare biluta se face un fitil lung (ar fi de preferat sa fie subtire cam de marimea degetului mic) , se rasuceste dupa care se da forma de 8. Covrigii formati in felul asta se aseaza pe o tava unsa si se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit aproximativ 70 de minute.

Se indeparteaza folia si se introduc covrigii la cuptor, la foc mai mare. In timp ce se coc, se pregateste pasta cu care vom stropi. Se amesteca toate ingredientele din reteta (cele care sant pentru stropit) si vom avea o compozitie ca un fel de pasta mai lichida (ceva mai groasa decat aluatul de clatite).

Dupa ce s-au copt, imediat ce am scos tava din cuptor, cu ajutorul unei pensule, stropim covrigii cu solutia de sare/faina /apa. Se va usca pe covrigi si le va da un gust tare bun

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec cu arome si culori de toamna

Din categoria "Retete inspirate de toamna"  un delicios chec cu arome si culori de toamnă, preparat cu...

Desert chec cu arome si culori de toamna
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj