Coronita Sarata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 180 ml lapte
  • 1 cub drojdie 25 g
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 250 g salam
  • 4 felii mozzarella
  • 200 g cascaval sau provolone
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron. Drojdia se dizolva in laptele caldut unde se adauga si zaharul. Cand drojdia este dizolvata se adauga peste faina.

Se pun sarea, ouale batute si untul moale, eu am pus jumatate unt si jumatate untura.

Se face un aluat elastic, care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie destul de subtire peste care se pune branza, salamul taiate felii, fiecare dupa preferinta sau resturile ramase in frigider.

Se ruleaza si se inchide in forma de cerc. Dupa care se cresteaza cu cutitul dupa preferinta si se lasa la crescut 1 ora.

Se unge cu galbenus amestecat un pic cu lapte si se presara susan, mac. Se coace la 180 grade pentru 25-30 min.

Este deliciossss eu l-am pregatit pentru ziua mea.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti