Coroana Regilor - Aluat Dospit

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280g de faina
  • coaja de la o portocala medie
  • 1 lingurita de vanilie pudra
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • 50g de zahar
  • ~170ml lapte
  • 1 lingurita de unt
  • 2 lingurite de ulei
  • 4g de drojdie uscata
  • [u: 9f2fa1dd8d]Umplutura: [/u: 9f2fa1dd8d]
  • 3mere
  • 100 de zahar
  • piuree de castane
  • 2linguri de migdale macinate

Mod de preparare

Se pregateste un aluat din cele de mai sus, cam ca pentru cozonac. Eu l-am facut la Map. Se lasa la odihna pana tripleaza de volum. Totul depinde de faina folosita, ajustati ingredientele, in special lichidul in functie de gradul de umiditate.

Merele se curata si se taie in cuburi. Se face un caramel pe uscat cu mare grija sa nu se arda. Adaugam merele si le lasam sa se patrunda pana cand caramelul este topit si merele sa fie bine trecute prin caramel.

Din aluat se pastreaza o mica particica si din restul se intind doua foi rotunde. Pe una din foi se lasa 3 degete din bordura se unge cu ou batut si se aseaza pe mijloc umplutura incepand cu piureul de castane, pudra de migdale si merele. Asezam a doua foaie de aluat deasupra formand o bordura frumoasa.

Decoram dupa placere cu aluatul pastrat si mai lasam la loc caldut cam 30-40 de minute. Ungem cu ou batut si coacem la cuptorul preincalzit in prealabil la 200°c pana se rumeneste frumos.

Racoriti pe un grilaj. Taiati si degustati!
Pofta buna!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Un desert cu gust de copilarie!

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.