Chifle pentru Mic Dejun

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Umplutura
  • -60 g unt moale
  • -1 lingura cu varf patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -2 catei de usturoi
  • trecuti prin presa
  • Aluat
  • -525 g faina
  • -230 ml lapte sau apa ori amestec
  • -4 linguri ulei
  • -2 linguri rase zahar
  • -1 ¼ lingurita sare
  • -2 ¼ ligurita drojdie uscata sau 25- 30 g drojdie proaspata
  • -1/2 lingurita busuioc uscat
  • -1/2 lingurita oregano uscat
  • Pentru uns
  • -1 ou
  • -1-2 linguri de lapte
  • -ulei

Mod de preparare

Frecati untul cu patrunjel verde si usturoiul pana capata aspect cremos. Lasati in asteptare la temperatura camerei.

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, busuiocul, oregano, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele.

Rotunjiti fiecare bucata de aluat intre palme si asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Sectionati-le pe mijloc cu lama ascutita a unui cutit, fara sa taiati pana in partea de jos.
Puneti cate 1 lingurita din umplutura in crapatura chiflelor si lasati apoi la crescut, in loc cald, pentru circa 10- 15 min.

Intre timp, preancalziti cuptorul la 200 grade si introduceti un vas cu apa in partea de jos a cuptorului. Separat, bateti galbenusul cu lapte. Ungeti chiflele cu ou si dati tava la cuptorul incins pentru 20- 25 min sau pana ce acestea sunt coapte si frumos rumenite.

Serviti calde.
Dupa racire se pot pastra in punga de plastic.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

O rulada potrivita pentru orice moment al zilei, de luat la pachet, servita rece sau calda. Sa faceti si voi, sa va convingeti!

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure