Chifle cu Zahar si Scortisoara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 290 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 500 g faina
  • scortisoara pudra
  • zahar brun

Mod de preparare

O reteta buna pentru un mic dejun copios, se pot manca simple, cu gem sau ciocolata.

Se pune faina cernuta intr-un castron. Se adauga drojdia, zaharul, sarea si se amesteca. La urma se pune laptele caldut cu uleiul. Se omogenizeaza si se framanta un aluat omogen si elastic. Daca e nevoie, se mai adauga un pic de ulei la framantat.

Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa care se fac bilute de 50 grame cca care se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa din nou la crescut pana isi dubleaza volumul, dupa care se ung cu lapte si se pudreaza cu scortisoara si zahar brun. Se coc la foc mediu pana sunt aurii. Eu am facut portie dubla si o tava am facut-o fara scortisoara si zahar, doar cu susan.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Stiţi cum este când ai vrea ceva bun, dar, în acelaşi timp, nu prea ai chef să te complici? Cam aşa a fost...

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj