Chifle cu Usturoi, Ceapa Rosie si Seminte

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 ml apa
  • 250 ml lapte integral
  • 30 g drojdie proaspata
  • 45 ml ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 530 g faina de grau alba
  • 100 g faina de secara
  • 5-6 catei de usturoi (nu foarte mari)
  • 1 lingurita ulei de masline
  • un praf sare de mare fina
  • un praf de mirodenii (optional)
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 ou ecologic
  • 1 lingura lapte
  • seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

Pentru 10 chifle mari:

Puneti apa si laptele intr-un bol si incalziti 30 de secunde. Sfarmati drojdia peste lapte si apa, apoi adaugati zaharul, sarea si amestecati bine. Intr-un bol puneti fainele inglobandu-le bine cu un tel. Turnati lichidele peste acestea si cu o furculita formati intr-un aluat.

Tranferati pe o suprafata cu excesul de faina ramas si framantati 8-9 minute incorporand aceasta treptat. Transferati intr-un bol cu o lingura de ulei de masline, ungeti aluatul si fundul bolului, acoperiti si lasati intr-un loc cald o ora.

Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Fara sa curatati usturoiul zdrobiti-l usor, puneti-l intr-o tava cu folie de aluminiu, ulei de masline deasupra, sare si mirodeniile. Tineti la cuptor 10 minute dupa care scoateti tava si stingeti cuptorul. Curatati usturoiul de coaja, puneti-l in blender cu ceapa si pulsati pana cand acestea sunt maruntite.

Presarati un praf faina pe o suprafata, apasati si intindeti putin aluatul. Puneti ceapa cu usturoiul si framanati usor pentru a incorpora acestea. Impartiti apoi aluatul in 10 bucati aproximativ egale. Formatile in bile (ajutati-va presarand putina faina daca este nevoie) si aranjati-le intr-o tava cu folie de aluminiu lasand cel putin 5 cm intre ele (eu am fost nevoita sa le pun pe doua ture).

Acoperiti acestea cu un prosop si mai lasati sa creasca 40 de minute. Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Inainte sa le introduceti in cuptor ungeti deasupra cu ou apoi presarati seminte de floarea soarelui. Coaceti chiflele intre 20-25 de minute sau pana au o culoare aurie. Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.
Face 10 chifle mari.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.