Amestecati intr-un bol fainele si sarea. Intr-o cana amestecati drojdia cu kefirul si zaharul. Faceti o gaura in faine la mijloc apoi puneti cartofii si lichidele. Framantati 3-4 minute pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.
Transferati in alt bol, ungeti cu ulei de masline, acoperiti si lasati sa creasca pana cand s-a dublat. Impartiti aluatul in 8 bucati egale si formati bile. Asezati-le pe o tava cu hartie de copt, acoperiti-le si mai lasati sa creasca 20 de minute.
Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Ungeti cu ou batut deasupra si presarati seminte de dovleac. Coaceti apoi aproximativ 20 de minute sau dupa plac. Scoateti si lasati sa se raceasca pe un gratar de racire.
Sa profitam din plin de fructele proaspete si aromate de pe piata, sa pregatim deserturi delicioase si sa ne bucuram de ele
Prajitura cu caiseEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj