Bruschetta – Specialitate de Casa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 250 g faina de tarate de grau
  • - 250 g faiana de secara
  • - drojdie
  • - 1 cub de unt
  • - condimente (sare, oregano, busuioc, piper alb, chilli)
  • - ulei de masline
  • - sos de rosii

Mod de preparare

Am facut un mix de fainuri, adica faina de tarate de grau amestecata cu faina de secara – de data asta n-am mai simtit nevoia sa pun si faina alba. Am amestecat cele doua tipuri de faina, am adaugat apa in care am dizolvat niste drojdie si sare ca la orice aluat de paine obisnuita.

Ce nu am facut ca la orice paine obisnuita – ca doar faceam celebra bruschetta – a fost sa adaug un cub de unt pentru fragezime si niste condimente, adica oregano, busuioc si piper alb. Am pus toate aceste condimente in aluatul de paine.

Am framantat bine ca pe orice aluat, apoi m-am uns pe maini cu ulei de masline si l-am mai framantat inca putin astfel incat uleiul sa se omogenizeze cu aluatul. Apoi i-am dat forma dorita, adica alungita – numai bun sa stea intr-o tava de cozonac. n-a fost nevoie sa intind aluatul cu sucitorul fiindca s-a modelat foarte usor cu mana.

Am uns tava de cozonac cu ulei de masline si am lasat aluatul la dospit in tava pret de 20 de minute. Cand am considerat ca a crescut suficient, am uns partea de la suprafata a aluatului cu ulei de masline peste care am turnat sos de rosii, iar la suprafata am mai presarat condimente – oregano, busuioc, piper alb si de data aceasta si chilli.

Am dat la cuptorul preincalzit, la treapta a 2-a si am scos painica dupa aproximativ 30 de minute. Ii puteti face testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Cupcakes cu cafea

Am primit aceste cosulete de hartie de la draga de Laura si normal ca imediat a trebuit sa fac ceva bun sa vi le arat si voua :)

Cupcakes cu cafea
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure