Biscuiti Moi cu Branza de Vaci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 225 gr unt
  • 215 gr branza de vaci foarte seaca
  • 280 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri de apa rece de la gheata
  • arome dupa cum va plac e (eu am folosit lamaie la jumatete din ei si vanilie la cealalta jumatate)
  • 150-200 gr zahar

Mod de preparare

Untul scos de la congelator se rade pe razatoarea de mere, intr-un castron. Peste el se adauga branza de vaci care trebuie sa fie foarte seaca si faina. Daca folositi arome, acuma se poate pune coaja de lamaie (sau daca folositi vanilie trebuie din timp sa puneti un baton de vanilie in zahar si sa tineti inchis ermetic timp de cateva zile.

Zaharul va imprumuta aroma vaniliei sau se foloseste zahar vanilat, nicidecum lichid). Se framanta, cu palmele, un aluat sfaramicios. Peste el se adauga cele 2 galbenusuri, se amesteca sa se omogenizeze oarecum apoi se pune, pe rand cate o lingura de apa rece.

Se poate sa aveti nevoie doar de 2 linguri in loc de 3 cum am scris mai sus, asta depinde de faina pe care o folositi. Se framanta un aluat nu foarte bine omogenizat. Untul trebuie sa ramana bucatele mici in aluat pentru ca el va fi cel ce va deschide biscuiti in foi.

Deci caldura mainilor nu trebuie sa topeasca untul in aluat, de tot. Dupa framantare se pune aluatul in folie de plastic si apoi in una de aluminiu si se tine la frigider o ora (de regule eu pregatesc aluatul seara si il tin pana dimineata).

Se scoate aluatul de la rece, se intinde o foaie subtire de cca 2 mm, (eu am folosit pentru intins masina de taietei) din care se decupeaza cercuri. Aluatul nu se intinde tot odata ci se taie bucati mai mici din el si se lucreaza cu cate putin aluat odata, restul se tine la frigider. Pe masura ce formam cerculetele, le tavalin prin zahar (cele 200 gr) pe care il avem pus intr-o farfurie.

Modul de lipire a zaharului si impachetarea biscuitilor se face in felul urmator. Se ia un cerculet de aluat, se pune pe zahar si se preseaza usor ca se se lipeasca zaharul pe o parte apoi se ridica din zahar si se impatura in doua, cu zaharul in interior, in asa fel incat sa obtinem o semiluna, apoi jumatatea rezultata se tavaleste prin zahar dar numai pe o parte si se impatura din nou cu zaharul in interior in asa fel incat sa obtinem un sfert de cerc.

Una din suprafetete sferului se da iar prin zahar si partea ramasa fara zahar se pune pe tava de copt pe care avem pus hartie de copt. Se coc in cuptor preancalzit la 375 f (190C) pana prind o culoare usor aurie. Se scot si se servesc calduti sau reci. Sunt buni oricum.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600

Am făcut acest tort în urmă cu aproape o lună și era sortit musafirilor de ziua mea, dar cum mai aveam și altceva...

Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj