Biscuiti Digestivi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana mare de faina + inca ceva pentru framantat
  • o cana la fel de mare de tarate
  • apa calduta - aproximativ 400 ml
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • o lingura seminte de in
  • o lingura seminte de susan

Mod de preparare

Intr-un castron am omogenizat faina, taratele si sarea. Am facut o gaura in mijloc, unde am turnat apa putin cate putin, amestecand continuu. Pe rand am adaugat semintele si am framantat pana s-a facut un aluat potrivit, nici prea moale, nici prea tare.

I-am intins frumos cu facaletul, intr-o foaie subtire si l-am taiat cu forma pentru biscuiti. i-am coafat putin cu furculita ca sa arate mai interesant. i-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptorul preincalzit, la foc mic, cel mai mic, cu usa intredeschisa, aproximativ o ora si jumatate.
Cand au fost gata, i-am uns cu putin ulei de masline si i-am acoperit cu un prosop de bucatarie, sa se fragezeasca.
Se servesc cu ceai, iaurt sau pur si simplu.

Multa sanatate!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.