Amestecam drojdia cu putina apa si apoi adaugam faina si sarea, lucram aluatul pana devine omogen si nelipicios. Il asezam intr-un vas pe care il acoperim si il lasam la temperatura ambianta timp de o ora.
Dupa perioada de pauza, presaram faina il scoatem din vas si il impaturim in doua pe latime, in bulangerie se numeste a face un tur. Presaram deasupra faina si il acoperim cu un prosop curat, mai lasam la odihna inca 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute, impartim aluatul il trei parti egale si fasonam baghetele, le asezam pe un prosop curat pe care am presarat faina distantate de 5 cm fiecare, acoperim cu un plastic si lasam 30 de minute.
Dupa primele 15 minute incalzim cuptorul la 240 grade c si asezam la baza un vas plin cu apa.
La finalul celor 30 de minute asezam pe o tava baghetele si le infurnam timp de 18 minute.
La final avem o painica ca la brutar. Pofta buna!
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.