Bagheta Rustica

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g de faina
  • 7g de drojdie uscata
  • 375ml de apa
  • 5-10g de sare (depinde cum va place)
  • faina pentru lucru

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putina apa si apoi adaugam faina si sarea, lucram aluatul pana devine omogen si nelipicios. Il asezam intr-un vas pe care il acoperim si il lasam la temperatura ambianta timp de o ora.

Dupa perioada de pauza, presaram faina il scoatem din vas si il impaturim in doua pe latime, in bulangerie se numeste a face un tur. Presaram deasupra faina si il acoperim cu un prosop curat, mai lasam la odihna inca 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, impartim aluatul il trei parti egale si fasonam baghetele, le asezam pe un prosop curat pe care am presarat faina distantate de 5 cm fiecare, acoperim cu un plastic si lasam 30 de minute.

Dupa primele 15 minute incalzim cuptorul la 240 grade c si asezam la baza un vas plin cu apa.

La finalul celor 30 de minute asezam pe o tava baghetele si le infurnam timp de 18 minute.

La final avem o painica ca la brutar. Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Mixt de peste prajit in tuci

Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....

Mixt de peste prajit in tuci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.