Udon

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cups de faina
  • 2/3 cups apa
  • 1 lingura de sare

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina. Se amesteca pana se formeaza un aluat.
Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100 de ori ... nu ma intrebati de ce dar fiind un lucru japonez precis ca are o explicatie.

Se acopera cu un stergar umed si se lasa sa se odihneasca 2 ore, de parca el ar fi sarit:))
Se intinde o foaie de 3mm pe o sufrafata de lucru pe care s-a presarat faina si se impatureste in trei, astfel incat daca te uiti la aluat sa vezi litera s.
Se taie fasii de 3 mm si se despart ca sa nu se lipeasca. Tot timpul sa fie faina destula pe suprafata de lucru.

Cum se gateste:
Se pune apa la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga udonul 25-30 de minute si se adauga niste apa rece de fiecare data cand incepe sa fiarba.
Se scurg si se clatesc cu apa rece.

Tip: ca sa vedeti cand sunt gata, se taie un udon si daca mijlocul isi schimba culoarea din alb in gri este gata. Se serveste in supe, udon prajit cu legume si carne sau ca atare cu sos de soia.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti