Tagliatele cu Vinete si Ciuperci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 portie:
  • 80 g tagliatele preferabil din grau dur
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 lingura unt
  • busuioc proaspat sau frunze patrunjel
  • 4 ciuperci porcini sau altele
  • 1/2 vanata
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • parmezan proaspat razuit

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert in apa multa cu sare. (se respecta timpul trecut pe ambalaj). Cand sunt fierte aldente, se scurg si se trec sub jet de apa rece.

Se inabusa in uleiul de masline ceapa, usturoiul, apoi se pun vanata, ciupercile taiate cubulete. Se tin pe foc pana scade apa rezultata, se adauga untul, verdeturile si pastele. Se pun putina sare si piper proaspat macinat.

Se servesc pe o farfurie de paste preincalzita si se presara parmezan razuit.

Pofta buna.
Am trecut 80 g pentru ca e cantitatea de paste care nu ingrasa.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.