Spaghetti Italienesti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr kaiser afumat taiat cubulete
  • 1 ceapa mare taiata solzisori
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4-6 catei de usturoi taiati marunt
  • 400 ml suc de rosii - poate fi si din rosii proaspete, dar fara coaja
  • 200 gr spaghetti
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • busuioc dupa gust
  • 80 gr branza parmigiano rasa

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert cu sare si putin ulei (intre timp se prepara sosul), se lasa sa fiarba cat este indicat pe ambalaj apoi se stinge focul si se mai lasa pret de 5-8 minute acoperite apoi se scrurg se trec putin prin apa rece si se lasa la scurs pana ce sosul este gata.

Kaiserul se pune la calit in uleiul de masline, dupa 3-5 minute (depinde de cat de uite este focul) se adauga ceapa si se lasa pe foc potrivit pana ce aceasta de inmoaie bine, apoi se adauga sucul de rosii, se potriveste de sare piper si boia si se lasa la foc mic pana ce sosul scade aproape de jumatate. Cu 2 minute inainte sa se stinga focul la sos se adauga usturoiul si chiar la sfarsit se adauga busuiocul.

Se amesteca sosul cu pastele si se mai lasa pe foc pret de cateva minute (nu mai mult de 5 minute).

Se servesc fierbinti cu branza parmigiano rasa, presarata peste ele si un pahar de vin rosu sec.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada Napoleon

Rulada Napoleon, denumită astfel după tortul omonim, m-a tentat s-o fac de cum am auzit despre ea, mai ales că nu mi s-a...

Desert rulada Napoleon
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.