Spaghetti cu bacon si sos de smantana

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g spaghetti
  • 10 felii subţiri de bacon
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 roşie mare
  • 250 ml smântână de gătit
  • 50 g parmezan ras + extra pentru servit
  • câteva capere

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se călesc la foc mic în puţin ulei ceapa şi usturoiul tocat mărunt.
Se adaugă baconul tăiat cubulețe.
Între timp roşia se opăreşte, se curăţă de coajă şi i se scoate miezul moale, iar pulpa se taie şi ea cubulețe.
Se adaugă peste bacon.
Se căleşte totul pentru câteva minute, apoi se adaugă smântâna de gătit şi parmezanul ras.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se adaugă pastele fierte.
Se amestecă bine şi se servesc cu parmezan ras deasupra şi câteva capere.
Poftă bună!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...