Spaghetti cu bacon si sos de smantana

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g spaghetti
  • 10 felii subţiri de bacon
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 roşie mare
  • 250 ml smântână de gătit
  • 50 g parmezan ras + extra pentru servit
  • câteva capere

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se călesc la foc mic în puţin ulei ceapa şi usturoiul tocat mărunt.
Se adaugă baconul tăiat cubulețe.
Între timp roşia se opăreşte, se curăţă de coajă şi i se scoate miezul moale, iar pulpa se taie şi ea cubulețe.
Se adaugă peste bacon.
Se căleşte totul pentru câteva minute, apoi se adaugă smântâna de gătit şi parmezanul ras.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se adaugă pastele fierte.
Se amestecă bine şi se servesc cu parmezan ras deasupra şi câteva capere.
Poftă bună!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura Ole-Gabi

Ole si cam atat, e foarte gustoasa, iar pentru cei care ''nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase'' se pot abtine...

Reteta de prajitura Ole-Gabi
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti