Spaghetti Con Le Vongole

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3-4 persoane:
  • 250-300 gr spaghetti
  • vongole 1/2 kg
  • ulei de masline 4-5 linguri
  • 1-2 catel de usturoi
  • 1 ardei iute (rosu)
  • pantrujel
  • sare

Mod de preparare

Vongolele se lasa 1 ora inainte de a fi gatite in apa cu sare.

Se pune la fiert pasta (spaghetti) in 2-3l apa care fierbe (10min). Intre timp, cit fierbe pasta, preparam vongolele: se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul, ardeiul iute, taiate marunt (1min.), dupa care vongolele, se acopera cu un capac pina cind se deschid. Eu am pus si cilegino (3 rosii mici).

Se scurg pastele si se pun in tigaia cu vongole, se amesteca. Patrunjelul proaspat, taiat marunt se pune deasupra. Pofta Buna
Imediat.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...