Spaghete cu Sos Bolognez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr spaghete Barilla (sau orice fel de spaghete)
  • 350 gr carne tocata de vita
  • 1 fir de telina
  • 3 cepe
  • 6 rosii
  • 200 gr morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 linguri suc de rosii sau bulion
  • 200 ml vin rosu
  • 100 gr parmezan
  • condimente: piper negru

Mod de preparare

Se curata morcovii, ceapa si telina. Ceapa o tocati marunt, iar telina si morcovii ii radeti pe razatoare.

Incingeti intr-o cratita 2 linguri ulei de masline si caliti toate legumele tocate, la foc iute, 3-5 minute. Apoi adaugati carnea tocata, rosiile curatate de coaja si tocate, bulionul; dupa care sarati si piperati dupa gust. La sfarsit se adauga vinul rosu si se lasa la fiert 30 minute.

Intr-o oala fierbeti apa cu o lingura ulei de masline si sare, iar cind aceasta a clocotit se adauga spaghetele, lasindu-le sa fiarba conform instructiunilor dupa ambalaj. Aproximativ 8 minute. Le scurgeti de apa si le asezati pe farfuriesau pe platou. Deasupra turnati sosul si serviti.
Serviti cind sunt fierbinti cu parmezan ras.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.