Spaghete cu Hamsii si Pesmet

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 1 persoana:
  • 100 gr spaghete (sau taietei subtiri)
  • 1 catel mic de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 4 fileturi mici de hamsii in ulei (ansoa)
  • 1 lingura de pesmet cu varf
  • patrunjel proaspat (facultativ)

Mod de preparare

Intr-o tigaie, puneti uleiul si usturoiul tocat marunt, caliti putin, adaugati hamsiile si continuati sa amestecati la foc potrivit. Adaugati 2-3 linguri de apa luate din oala unde a-ti pus sa fierbeti pastele. Pastele se fierb in apa cu sare, al dente.

Cand hamsiile sau dizolvat, adaugati pastele fierte si amestecati sa ia gust, totul faceti la foc potrivit. Daca vedeti ca sunt prea uscate, adaugati iar 2-3 linguri de apa in care au fiert spaghetele.

La urma puneti pesmetul si patrunjelul tocat, amestecati de cateva ori, stingeti focul si serviti spaghetele imediat.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...