Sculuri de paste cu sos de rosii si busuioc

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g taitei cu oua,
  • 1 rosie,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 dovlecel tanar,
  • 2 linguri de suc de rosii,
  • busuioc uscat si maruntit,maghiran,
  • un strop de ulei de masline,
  • un praf de piper
  • 100 g cascaval sau parmezan

Mod de preparare

1.In apa clocotita cu sare se baga pastele intregi sa fiarba, cca 5 minute, nu foarte mult , sa ramana al dente, apoi se scurg, se clatesc sub jet de apa rece.
2.Dovlecelul spalat si sters cu un prosopel,se taie pe lung in felii foarte subtiri ,se sareaza dupa gust si se pipereaza apoi se frig pe gratarul uns cu un strop de ulei de masline.Dupa ce am fript dovlecelul pe ambele fete,se scot feliile cu grija pe o farfurie .
3.In putin ulei de masline se caleste iute,rosia data prin razatoarea mica ,se adauga si sucul de rosii,usturoiul zdrobit,sare,se presara busuioc si maghiran.
Acest sos se amesteca cu spaghetele reci.
Se fac sculurile astfel;se ruleaza o lingura cu paste frumos,apoi le asezi cu grija pe feliile de dovlecel si rulezi usor.Se aseaza frumos pe platou,se decoreaza cu frunzulite verzi de busuioc si se servesc cu cascaval ras sau parmezan
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Ideea am preluat-o de la Sara&Mike,foarte mult mi-au plăcut ,mai ales că e o reţetă simplă ,iar pentru umplutură se pot...

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj