Risotto cu Sparanghel si Sunculita

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente x2
  • 160 gr orez
  • 1/2 ceapa
  • 100 gr sunculita cuburi
  • 200 gr sparanghel
  • 1 cub cit o nuca de unt
  • 1-2 linguri de cascaval ras
  • sare

Mod de preparare

Curatam cozile sparanghelului si taiem capatul lemnos (se simte si cind punem cutitul) pe care il aruncam. Pastram virfurile la o lungime egala pentru toate firele si restul de sparanghel il taiem rondele.
Intr-o oala punem 2 l de apa sa fiarba cu putina sare si cu cozile de sparanghel taiate rondele.

Separat punem virfurile de sparanghel intr-o tava cu putina sare si daca vreti si putin ulei apoi le introducem in cuptorul fierbinte si le lasam acolo pina cind sunt gata (intra furculita in ele) deci relativ putin. Stingem flacara in cuptor si lasam tava acolo.

Intr-o cratita punem untul cu ceapa tocata, cuburile de sunculita si orezul, amestecam bine si lasam pina cind orezul devine usor transparent, acum varsam cu polonicul apa in care au fiert bucatile de sparanghel putin cite putin si amestecam mereu cu lingura de lemn adaugind cind este nevoie alt polonic cu apa in care a fiert sparanghelul.

Evident bucatile de sparanghel trebuie sa ajunga toate in orez in timp ce apa lor nu trebuie sa o folositi toata ci numai cit este nevoie ca sa obtineti un orez fiert al dente (adica moale pe dinafara dar cu miezul tare)... ca orice risotto.

Cind orezul este gata stingeti flacara si adaugati brinza rasa, amestecati bine si asteptati citeva minute (in general 5-10 minute) inainte sa il serviti.
serviti risotto impreuna cu virfurile de sparanghel din cuptor.

Sparanghelul la cuptor este reteta Danielutei, minunata reteta care a ajuns preferata noastra si uite ca i-am gasit intrebuintare inclusiv cu risotto
: buuun:

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.