Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 linguri de ulei de masline;
  • 100 g praz;
  • 120 g ciuperci champignon;
  • sare;
  • 200 ml smantana pentru gatit;
  • 100 ml apa;
  • 30 g frunze de spanac;
  • 1/3 lingurita de nucsoara;
  • putin piper negru macinat;
  • 150 g penne rigate + sare + apa pentru fierberea acestora (1 - 1,5 l)

Mod de preparare

Prazul se spala si se taie rondele.

Ciupercile se spala si se taie felii subtiri.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera tigaia cu un capac, lasand-o la foc pana cand scade apa lasata de ciuperci.

Frunzelor de spanac li se indeparteaza nervura groasa, apoi se spala si se rup.

Peste praz si ciuperci se adauga smantana pentru gatit, apa, spanacul, nucsoara si piperul si se amesteca, apoi se lasa in continuare la foc, fara a mai pune capacul tigaii, pana cand scade apa.

Pennele se fierb in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si se clatesc sub jet de apa calda, apoi se servesc impreuna cu sosul.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Un dulce simplu și super apreciat în familia noastră!

Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti