Paste fusilli cu sos si masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cepe mici;
  • 1 morcov mic, ras;
  • 1 castronel de spaghete;
  • 1 castronel de masline nesarate;
  • 2 felii de lamaie;
  • o lingurita rasa de sare;
  • cateva boabe de piper si foi de dafin;
  • cateva fire de patrunjel;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2 linguri de bulion

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga 1 lingurita rasa de sare, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 5 minute.
Cand scade apa, adaugam morcovul ras, maslinele, foile de dafin, sarea, piperul si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.

Intre timp,, punem spaghetele la fiert.

Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.

Este timpul sa scurgem spaghetele de apa si sa le adaugam peste sosul nostru, amestecam bine, apoi adaugam si feliile de lamaie. Mai lasam sa fiarba cam 5 minute, apoi luam focul.

Se decoreaza cu patrunjel tocat.


Pofta Buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente

Niste sandvisuri la tigaie pe care noi le preparam foarte des, mai ales pentru pachetele de la serviciu. Si am inclus in ele...

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj