Paste cu Usturoiul Ursului

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 legatura de usturoiul ursului
  • 100ml de smantana lunga
  • 1 lingurita de ulei sau unt topit
  • sare
  • piper
  • 4 felii de jambon
  • 300 g de paste
  • ~ 50g de parmezan
  • ~ 50g de parmezan pentru servit

Mod de preparare

Spalam si taiam maruntel usturoiul. Intr-un vas peste usturoi punem uleiul si smantana. Mixam cu mixerul plonjor pana devine o pasta. Punem pasta intr-o tigaita si o dam pe foc, amestecam.

Lasam sa dea un clocot, saram piperam, punem cele 50 g de parmezan. Amestecam bine, lasam sa se raceasca. Taiam jambonul maruntel.

Pastele se fierb al-dente in apa cu sare. Se scurg si se pun in sosul cu usturoi, adaugam jambonul si jumatate din urmatoarele 50g de parmezan. Amestecam bine totul, servim in farfurii adanci presarand un fir de parmezan deasupra.

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu ceapa verde

Multumesc Dya ptr inspiratie...Am plecat de la reteta ei , schimband cate ceva ...A iesit o bunatate !!!

Placinta cu ceapa verde
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.