Se pune la incins uleiul se adauga rosiile in bulion, sucul de rosii, uturoiul taiat marunt (ca sa fie digest, il taiem pe lung, indepartam mijlocul si il lasam sa fiarba in sos), sare, piper, zahar si apa. Sosul trebuie sa scada la jumatate (cam 1h-1 1/2 h la foc micut). Cand sosul este gata il dam deoparte, adaugam tonul, amestecand usor fara sa sfaramam foarte tare bucatile. Daca tonul este in ulei nu punem si uleiul sau, il scurgem cateva minute. Se mai lasa odata sa dea un clocot.
Pastele se fierb al-dente in apa cu sare. Se dau de pe foc se stecoara si se trec imediat sub apa rece ca sa opreasca fierberea lor mai mult. Se pun in sos.
Pofta buna!
Servim in farfurii adanci decorand cu o frunza de busuioc si cu parmezan ras.
Vinurile rosii se acorda foarte bine cu pastele, dar de data asta puteti incerca un roz parfumat.
Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...
Tarta cu ananas si jeleu de zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti