Paste cu Scoici si Sos Alb

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g paste
  • -250g scoici congelate
  • -200g smantana (panna da cucina)
  • -3 sau 4 linguri ulei de masline
  • -3 sau 4 catei de usturoi
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Se pun la fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, iar separat se pregateste sosul.

Se curata si se taie maruntel, usturoiul. Se pune uleiul de masline la foc, iar cand incepe sa sfaraie, se adauga usturoiul. Se lasa cateva minute, la foc mic, usturoiul sa se caleasca, dupa care se adauga scoicile. Dupa aproximativ 2-3 minute, se adauga smantana (panna da cucina).

Se adauga sare si piper si se amesteca bine, dupa care sosul se lasa la fiert pt aprox. 10 minute. Inainte de a oprii focul, sosului, acesta v-a trebui sa fie mai grosut.

Cand pastele sunt fierte, se scurg de apa si se pun peste sos. Se amesteca bine asa incat sa ajunga sos peste tot.

Se servesc calde... pofta buna!
Se poate presara formaggio.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.